INFORMACIJA ZA JAVNOST 04.04.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1  krađi i 1 krivičnom djelu nasilja u porodici.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici Policijske stanice Travnik rasvijetlili su 2 krivična djela krađe, i to:

 

1. Krivično djelo krađe,koje je izvršeno 26.12.2017. godine na štetu trgovine „Market“ koja se nalazi u mjestu P.S. Gavrančića, općina Travnik, kojom prilikom je otuđena određena količina trgovačke robe. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za ovo krivično djelo H.B., rođen 1967. godine iz Novog Travnika.

 

2. Krivično djelo krađe,koje je izvršeno 01.03.2018. godine na štetu trgovine „Best“ koja se nalazi u ulici  Zenjak, općina Travnik, iz koje je otuđena određena količina trgovačke robe. Poduzimajući mjere i radnje po ovom predmetu, došlo se operativnih saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela S.B. rođen 1987. godine iz Travnika.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 229 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 121 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, od kojih je 1 vozač lišen slobode i zadržan u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

                                                                                                                

 URED KOMESARA