INFORMACIJA ZA JAVNOST 02.04.2018.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Bugojno naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe novčanika u kojem se nalazila određena količina novca, a koje je prijavljeno dana 13.06.2017. godine na štetu B.S. iz Bugojna. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je osumnjičena za navedeno krivično djelo S.N. rođena 1954. godine iz Bugojna.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičene osobe se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA     

        

Evidentirano je 30 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 412 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 72 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 14 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su  4 vozila. Zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila, slobode je lišeno ukupno 10 vozača motornih vozila.

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 01.04.2018.godine u 03,35 sati u PS Kiseljak je prijavljeno da u ulici Kulina Bana, općina Kiseljak, u krugu firme B-Tours, vl. Z.B. iz Kiseljaka, gore 3 autobusa i pomoćni objekat-garaža. 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici PS Kiseljak i pripadnici DVD Kiseljak koji su oko 06,00 sati ugasili vatru u kojoj je nastala veća materijalna šteta.

Službenici policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju i druge aktivnosti na utvrđivanju činjeničnog stanja i okolnosti pod kojima je došlo do navedenog događaja.  

 

URED KOMESARA