INFORMACIJA ZA JAVNOST 29.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklih 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Intenzivno postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik,  dana 28.03.2018. godine oko 21,00 sati u ulici Nugle bb, općina Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled lica S.R. rođen 1990. godine iz Bugojna. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

U nastavku navedenih aktivnosti, dana 28.03.2018. godine oko 22,00 sati u ulici Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK  Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica E.M. rođen 1992. godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da se radi o opojnim drogama Cannabis i  Speed. Istog dana u periodu od 23,15 do 23,45 sati izvršen je i pretres kuće koju koristi E.M., ulica Bojna, općina Travnik, gdje je također pronađena određena količina materije za koju se sumnja da su opojne droge Cannabis i Speed.

Po kompletiranju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici  PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je izvršeno dana 09.03.2018. godine na štetu lica B.S., općina Vitez. Poduzimajući intenzivne aktivnosti po ovom predmetu, došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenog  krivičnog djela  D.R. rođen 1973. godine iz Viteza.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Policijski službenici  PS Gornji Vakuf - Uskoplje naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno dana 13.12.2017. godine na štetu lica A.U., općina Gornji Vakuf - Uskoplje. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela  E.T.  rođen 1995. godine iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja.

Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 105 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 86 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 2 vozila.

                                              

                                                                                                                   URED KOMESARA