INFORMACIJA ZA JAVNOST 27.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, dana 26.03.2018. godine oko 12,00 sati u ulici Stanična bb, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica D.K., rođen 1989. godine iz Travnika i A.Z., rođen 1995. godine iz Travnika. Prilikom uviđaja sa stola za kojim su lica sjedila izuzeta je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Po kompletiranju predmeta, protiv lica D.K. nadležnom tužilaštvu biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA  KRIVIČNA  DJELA 

 

Policijski službenici  PS Donji Vakuf naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno 19.03.2018. godine na štetu lica H.J., općina Donji Vakuf. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac za navedeno krivično djelo R.R. rođen 1991. godine iz Donjeg Vakufa.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Dana 26.03.2018. godine policijski službenici Busovača naknadno su rasvijetlili krivično djelo utaja, koje je izvršeno 22.03.2018. godine na štetu lica J.A., općina Busovača. Poduzimajući mjere i radnje po ovom predmetu, došlo se operativnih saznanja da je izvršilac za navedeno krivično djelo A.K. rođen 1981. godine iz Busovače.

 

Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije evidentirano narušavanje  javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 116 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 72 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.                                           

 

                                                                                                                URED KOMESARA