INFORMACIJA ZA JAVNOST 19.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe i 1 ugrožavanje sigurnosti.

 

Dana 17.03.2018. godine u 18.50 sati u PS Bugojno prijavljeno je da je od strane NN lica ispred disko cluba Janus, općina Bugojno, bačena nepoznata minska naprava, te je došlo do eksplozije. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućene su policijske patrole sa zadatkom blokiranja područja i pronalaska izvršioca, dok su uviđajne i druge radnje na otkrivanju izvršilaca poduzete od strane Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno. Prilikom eksplozije nije bilo povrijeđenih osoba dok je na objektu pričinjena materijalna šteta.

 

Policijski službenici PS i PU Bugojno intenzivno rade na rasvijetljavanju navedenog događaja u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 13 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

            

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 299 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 147 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 31 vozač od kojih je 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

URED KOMESARA