INFORMACIJA ZA JAVNOST 16.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 15.03.2018. godine oko 22,00 sati, u ulici Ruđera Boškovića, općina Novi Travnik, policijski službenici PS Novi Travnik su zaustavili i kontrolisali vozilo marke Renault, registarskih oznaka  A67 K 467. Prilikom kontrole kod suvozača, F.K. rođen 1997. godine iz Novog Travnika, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

 

Protiv navedenog lica poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici PS Busovača naknadno su rasvijetlili krivično djelo oštećenja tuđe stvari, koje je izvršeno 12.03.2018. godine na štetu ugostiteljskog objekta „Restoran kod Fehre“. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela A.S. rođen 1980. godine iz Zenice.

 

Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i  radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA   

          

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 113 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 76 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9  vozača od kojih su 3 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 2 vozila.

 

URED KOMESARA