INFORMACIJA ZA JAVNOST 15.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o teškoj krađi.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA DJELA

 

Dana 14.03.2018. godine policijski službenici PS Jajce naknadno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je počinjeno dana 11.03.2018. godine na štetu preduzeća KOMOTIN d.o.o. Jajce. Tom prilikom je došlo do krađe elektro instalacija i zaštitnih PVC mreža sa metalnim stupcima sa skijaške staze na Ski centru „Ranča“. Poduzimajući planske mjere i radnje po ovom predmetu, došlo se do operativnih saznanja da je osumnjičeni za ovo krivično djelo J.J., rođen 1948. godine iz Jajca .

 

Po dokumentovanju predmeta, protiv izvršioca krivičnog djela teške krađe, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Policijski službenici PS Kiseljak naknadno su rasvijetlili krivična djela krađe, koja su  izvršena 08. i 11.01.2018. godine na štetu trgovačkog centra  „Bingo“ u ul. Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela S.B. rođen 1978. godine iz Sarajeva, koji je nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje navedenih  djela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

                                                              

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 115 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 76 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača. 

 

 

URED KOMESARA