INFORMACIJA ZA JAVNOST 12.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 14 krivičnih djela.

 

Dana 09.03.2018. godine oko 18,55 sati u ulici Kalinska, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB su u sklopu pojačanih aktivnosti koje se poduzimaju u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, izvršili kontrolu i pregled lica B.P. rođen 1995. godine iz Novog Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenog lica se poduzimaju zakonske mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.“

 

U nastavku navedenih aktivnosti, dana 09.03.2018. godine u vremenskom periodu od 20,05 do 21,00 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, zajedno sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB, su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres stana na adresi Kalinska, općina Novi Travnik, koji koristi Z.B. rođen 1991.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. 

 

Po kompletiranju predmeta protiv navedenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano  je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 5 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 09.03.2018.godine oko 17,15 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Stjepana Radića, općina Vitez, u kojoj su učestvovali:

 

1.Vozilo marke Jetta, registarskih oznaka K12T934, kojim je upravljao S.A. rođen 1972. godine  iz Viteza i ;

2.Motocikl marke Yamaha, registarskih oznaka J53T531, kojim je upravljao S.T-B. rođen 1970. godine iz Viteza.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio je vozač motocikla marke Yamaha.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 303 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 119 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 23 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 2 vozila.

 

                                      

                                                                                                                   URED KOMESARA