INFORMACIJA ZA JAVNOST 06.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 05.03.2018.godine oko 18,15 sati u PS Kiseljak prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „Bet Live“ u mjestu Brnjaci, općina Kiseljak. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila nepoznata muška osoba, koja je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem,od radnice otuđila određenu količinu novca, nakon čega se udaljila u pravcu Kiseljaka.

 

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Kiseljak, koji su poduzeli mjere i radnje na osiguranju lica mjesta, kao i na pretrazi terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđaj su obavili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici  PS Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno 07.01.2018. godine na štetu trgovačke radnje „Grand 99“ koja se nalazi u Donjoj čaršiji, općina Travnik. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su izvršioci navedenog krivičnog djela K.D. rođen 1998. godine i maloljetno lice  rođeno 2001. godine, oba iz Zenice.

 

Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

       

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala a 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Dana 05.03.2018.godine oko 20,20 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na regionalnom putu u mjestu Lupnica, općina Jajce, u kojoj su učestvovali:

 

  1. Vozač E.O. rođen 1990. godine iz Jajca, koji je upravljao putničkim vozilom marke Audi, registarskih oznaka J27E615 i
  2.  Pješak B.H. rođen 1974.godine iz Jajca.

 

U ovoj nezgodi smrtno je stradao pješak B.H., a uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policijePU Jajce.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 98 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 80 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su  2 vozila.

 

 

 

URED KOMESARA