INFORMACIJA ZA JAVNOST 02.03.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla dva dana na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici  PS Fojnica naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno 27.02.2018. godine, kojom prilikom je od više pacijenata koji su bili smješteni u Novoj Bolnici Banja, općina Fojnica, otuđen novac i druge privatne stvari. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela S.K. rođen 1976. godine iz Bijeljine.

 

Po dokumenovanju predmeta, protiv izvršioca krivičnog djela krađe, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Policijski službenici  PS Kreševo naknadno su rasvijetlili krivično prevare, koje je u proteklom periodu izvršeno na štetu osoba S.Š, M.T i H.R . Poduzimajući intenzivne aktivnosti po ovom predmetu, te nakon kriminalističke obrade, lice N.K. rođen 1977. godine nastanjeno u općini Ilidža, je u potpunosti priznalo izvršenje navedenog krivičnog djela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA        

     

Evidentirano je 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 01.03.2018. godine oko 01,40 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je došlo do slijetanja sa kolovoza vozila marke Audi 100, registarskih oznaka J15-E-212, kojim je upravljao A.G. rođen 1996.godine iz Travnika.

Tom prilikom teže tjelesne povrede zadobio je suvozač M.T. rođen 1999. godine, dok su vozač i putnik A.I. rođen 1996. godine zadobili lakše tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 127 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 94 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača.

 

 

URED KOMESARA