INFORMACIJA ZA JAVNOST 28.02.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 1 krađi, 1 oštećenju tuđe stvari i 1 krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

 

Dana 27.02.2018. godine oko 14,45 sati u ulici Meljanac Grozd, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB su u sklopu pojačanih aktivnosti koje se poduzimaju u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, izvršili kontrolu i pregled lica D.J. rođen 1988. godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenog lica se poduzimaju zakonske mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.“

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo prijavljenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA   

          

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 70 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 126 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

 

URED KOMESARA