USPJEŠNO RASVIJETLJENO 9 KRIVIČNIH DJELA PREVARE I KRAĐE

 

Poduzimajući intenzivne planske aktivnosti u oblasti kriminaliteta, policijski službenici PS Travnik i PS Novi Travnik su u saradnji sa policijskim službenicima iz MUP-a ZDK, rasvijetlili ukupno 9 krivičnih djela prevare i krađe, od kojih je na području Travnika počinjeno 3, a na području Novog Travnika 6 krivičnih djela. U okviru ovih aktivnosti, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela, slobode je lišen  M.H., rođen 1972.godine iz Zenice, koji je nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje navedenih djela.

 

Naime, u periodu od 12.01. do 01.02.2018.godine na navedenim područjima, nepoznata osoba predstavljala se kao radnik firme „Telemach“ i na taj način ulazila u privatne stanove, gdje uglavnom starije osobe žive same, odakle je otuđivala novac, nakit kao i razne kućanske predmete.  

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

URED KOMESARA