INFORMACIJA ZA JAVNOST 14.02.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

U toku protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  1 krivično djelo nasilja u porodici.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je izvršeno u periodu od 26.01 do 28.01.2018. godine na štetu N.S. iz Travnika. Tom prilikom ukradena je određena količina zlatnog i srebrnog nakita. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela J.Z. rođen 1982. godine, iz Novog Travnika.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv navedenog lica poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 14  saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže, a 9 osoba zadobilo je lakše tjelesne povrede.

 

Dana 13.02.2018.godine oko 07,00 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu u mjestu Čurčića Lug, općina Bugojno u kojoj su učestvovali:

 

  1. Putničko vozilo marke VW Golf 2, registarskih oznaka K75O368, kojim je upravljao A.B. rođen 1994. godine  iz Donjeg Vakufa i
  2. Teretno vozilo marke MAN, registarskih oznaka T72A594, kojim je upravljao A.B. rođen 1970. godine iz Bugojna.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio je vozač vozila marke VW Golf 2, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Bugojno, prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik, dok je vozač teretnog vozila zadobio lakše tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Bugojno.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 86 prekršajni naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 75 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 2 vozača od kojih je 1 vozač lišen slobode i zadržan u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 3 vozila.

 

 

URED KOMESARA