INFORMACIJA ZA JAVNOST 08.02.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o oštećenju tuđe stvari.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici OKP PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno 16.01.2018. godine na štetu trgovine „dm“ koja se nalazi u sklopu TC GMS, kojom prilikom je ukradena određena količina trgovačke robe. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su izvršioci navedenog krivičnog djela K.D. rođen 1998. godine i N.A. rođen 1997. godine, oba iz Zenice.

Nadležnom kantonalnom tužilaštvu, protiv navedenih lica, biće podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

 

Policijski službenici OKP PU Bugojno rasvijetlili su krivično djelo prevare, koje je izvršeno 17.10.2017. godine, na štetu A.Č. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Za izvršenje navedenog djela osumnjičen je A.V. rođen 1996. godine iz Zenice.

Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 72 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 82 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 2 vozila.

 

 

 

URED KOMESARA