INFORMACIJA ZA JAVNOST 02.02.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1 krađi i 1  teškoj krađi.

 

Dana 01.02.2018. godine oko 10,30 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Nissan Petrol, registarskih oznaka T91-A-546 u ulici Hadžialića Ograda III, općina Bugojno.Prema prijavi, vozilo je ukradeno tokom protekle noći od strane nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu.

 

Službenici OKP-a PU Bugojno izvršili su uviđaj a policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila, te poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju pronalaska navedenog vozila.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda  u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 164 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je 42 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključeno je  1 vozilo.

 

 

                                                                                                   

 URED KOMESARA