INFORMACIJA ZA JAVNOST 01.02.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona nije bilo prijavljenih  krivičnih djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Službenici policijske stanice Kreševo rasvijetlili su krivično djelo krađe, koje je izvršeno dana 19.06.2017. godine, na štetu str. „ZANA“. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je počinilac navedenog krivičnog djela S.Ž. rođen 1989. godine iz Sarajeva.

 

Nadležnom kantonalnom tužilaštvu, protiv navedenog lica, biće podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe smrtno stradale a 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Dana 01.02.2018.godine, oko 01,40 sati u ulici Armije BiH, općina Bugojno, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

1. Vozilo marke „Golf I“, registarskih oznaka O17-M-304, kojim je upravljao H.M. rođen 1980. godine iz Donjeg Vakufa,

2. Vozilo marke „Renault Caddy“, registarskih oznaka K05-T-378, kojim je upravljao I.S. rođen 1965. godine iz Tomislavgrada.

 

 

Odmah po prijavi nezgode na lice mjesta izašla je policijska patrola PS Bugojno i dežurni liječnik Doma zdravlja Bugojno, koji je izvršio pregled nastradalih osoba i tom prilikom konstatovao smrt vozača vozila marke „Golf I“ i osobe koja se nalazila na mjestu suvozača, N.B. rođen 1976. godine iz Donjeg Vakufa.

 

Teže tjelesne povrede zadobio je vozač vozila marke Renault Caddy, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Bugojno, upućen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom službenici policije izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju i druge aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do navedene nezgode.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 104 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 43 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su  2 vozila.

 

 

 

URED KOMESARA