INFORMACIJA ZA JAVNOST 26.01.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 25.01.2018. godine oko 07,25 sati u PS Novi Travnik zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Golf IV, registarskih oznaka M56-O-532 u mjestu Bučići, općina Novi Travnik.Službenici OKP PU Travnik izvršili su uviđaj a policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila, te poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju pronalaska navedenog vozila.

 

Dana 25.01.2018. godine oko 09,35 sati, policijska stanica Kiseljak zaprimila je prijavu od strane nepoznate osobe da je u zgradi Općinskog suda Kiseljak postavljena bomba. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućena je patrola, koja je u suradnji sa službenicima sudske policije izvršila evakuaciju zgrade suda i okolnih objekata. Nakon evakuacije, policijski službenici izvršili su kontradiverzioni pregled objekta te utvrdili da je reč o lažnoj prijavi.

 

Policijski službenici PS Kiseljak poduzimaju zakonske mjere i radnje na rasvijetljavanju navedenog događaja u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

       

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 182 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 111 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 4 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 2 vozila.

 

URED KOMESARA