INFORMACIJA ZA JAVNOST 11.01.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1 teškoj krađi i 1 nasilju u porodici.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 10.01.2018.godine istražitelji PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo utaje, koje je počinjeno dana 21.10.2017.godine na štetu A.Č. rođen 1999.godine iz Busovače. Počinilac navedenog krivičnog djela je B.Ž. rođena 1968.godine iz Viteza.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv počinioca navedenog krivičnog djela poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda  u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 147 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je 6 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključena 3 vozača, koji su  lišeni slobode i zadržani u policijskim stanicama do otrežnjenja, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Policijski službenici PS Travnik su prilikom obilaska lokacija koje su pogodne za ostavljanje ukradenih vozila, u mjestu Kraljevice, općina Travnik, pronašli pmv marke Golf III, reg. oznaka J17M955, koje je otuđeno dana 08/09.01.2018.godine na području Bugojna.

Na licu mjesta pronalaska vozila, policijski službenici OKP PU Travnik izvršili su uviđajne radnje, te poduzeli i druge mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovog krivičnog djela.

 

                                                                                                                                                                                               

URED KOMESARA