INFORMACIJA ZA JAVNOST 10.01.2018.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe, 1 krivičnom djelu oštećenje tuđe stvari i 1 krivično djelo nasilje u porodici.

 

Dana 09.01.2018. godine oko 11,45 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Golf III, registarskih oznaka J17-M-955 u mjestu Vesela, općina Bugojno. Prema prijavi, vozilo je ukradeno tokom noći 08./09.01.2018. godine od strane nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu. Službenici OKP-a PU Bugojno izvrđili su uviđaj, policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila, te poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju pronalaska navedenog vozila.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda  u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 163 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je 169 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, od kojih su  2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3 vozila.

 

URED KOMESARA