INFORMACIJA ZA JAVNOST 22.12.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o oštećenju tuđe stvari.

 

NAKNADNO RASVJETELJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici OKP PS Vitez naknadno su rasvjetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno 28.11.2017.godine na štetu CM-a koji se nalazi u sklopu TC Fis, kojom prilikom je ukradena određena količina trgovačke robe. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela A.Ž. rođen 1987.godine iz Zenice.

 

Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 1 osoba  lakše tjelesne povrede.

 

Dana 22.12.2017.godine oko 03,40 sati na magistralnom putu M5 u mjestu Grablje, općina Busovača dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

1.     Teretno vozilo marke Mercedes - actors , registarskih oznaka A49-J-272, kojim je upravljao M.B. rođen 1988.godine iz Visokog, koji je zadobio lakše tjelesne povrede i

 

2.     Teretno vozilo marke Mercedes – atego, registarskih oznaka M84-K-063, kojim je upravljao DŽ.S. rođen 1979. godine iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje saobraćajne nezgode na licu mjesta su obavili policijski službenici OKP PU Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 154 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 148 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 21.12.2017.godine u 17,30 sati u PS Kreševo zaprimljena je prijava o nezgodi na radu koja se dogodila u preduzeću „ Stamal“ d.o.o., Kreševo. Tom prilikom radnik navedenog preduzeća , V.V. rođen 1996.godine, zadobio je tjelesne povrede opasne po život. Isti je prevezen u Dom zdravlja Kreševo gdje mu je konstantovana smrt .

 

Uviđaj su obavili policijski službenici OKP PU Kiseljak, koji u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiocem poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do navedene nezgode.

 

 

 

 

 

 

URED KOMESARA