INFORMACIJA ZA JAVNOST 21.12.2017.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 3 krađe i 1 nasilje u porodici.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, a 3 osobe su zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Dana 21.12.2017.godine oko 01,30 sati na magistralnom putu M16.2, u mjestu Humac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo jedno putničko motorno vozilo marke BMW, reg.oznaka E24-O-929, kojim je upravljao R.M., rođen 1994.godine koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Nakon što je prevezen u DZ Bugojno, uslijed zadobijenih povreda, suvozač iz navedenog vozila, M.F. rođen 1998.godine je preminuo, dok su putnici u vozilu, M.R. rođen 1996.godine i R.H. rođen 1995.godine,   zadobili lakše tjelesne povrede.

 

Policijski službenici OKP PU Bugojno su izvršili uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge mjere i radnje na dokumentovanju i procesuiranju navedene saobraćajne nezgode.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 162 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 82 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 20.12.2017.godine oko 10,25 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u krugu firme Binas u Bugojnu, došlo do eksplozije uslijed čega su 3 osobe zadobile tjelesne povrede.

 

Osobe A.P. rođena 1996.godine i M.V. rođen 1961.godine zadržane su u bolnici Bugojno, dok je E.Đ.rođena 1975.godine prebačena u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

Uviđaj su obavili policijski službenici OKP PU Bugojno, a u toku su i druge istražne radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se mogu dovesti u vezu sa navedenom eksplozijom.

 

 

 

 

URED KOMESARA