INFORMACIJA ZA JAVNOST 15.12.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 3 teške krađe i 1 neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/SBK uz asistenciju policijskih  službenika Jedinice za specijalističku podršku i PU Kiseljak,  po naredbi Općinskog suda Kiseljak, izvršili su pretres porodične kuće koja se nalazi u ulici Muse Ćazima Ćatića, općina Kiseljak. Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

O svemu je obaviješten nadležni kanotonalni tužilac, po čijem nalogu se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i procesuiranja navedenog događaja.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 177 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 66 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo. Zbog duga neplaćenih novčanih kazni, 2 vozila su oduzeta od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju prekršaja.

 

 

 

 

 

URED KOMESARA