INFORMACIJA ZA JAVNOST 14.12.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o krađi i  teškoj krađi.

 

NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici PS Kiseljak naknadno su rasvijetlili 2 krivična djela krađe, izvršena dana 11.11.2017. godine i 29.11.2017.godine na štetu TC BINGO u Kiseljaku, kojom prilikom je NN lice ili više njih ukralo određenu količinu trgovačke robe. Operativnim radom na terenu došlo se saznanja da su izvršioci navedenog krivičnog djela S.Č. rođen 1945.godine i M.A. rođen 1944.godine, obojica iz Sarajeva. Prilikom kriminalističke obrade nad osumnjičenim, navedena lica su u potpunosti priznala izvršenje krivičnih djela krađe.

 

Protiv navedenih lica Kantonalnom tužilaštvu je podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu krađe.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže a 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 13.12.2017.godine oko 06,55 sati na magistralnom putu M-5, u mjestu Bila dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozilo marke Škoda Fabio, registarskih oznaka E56-J-157, kojim je upravljao H.M. rođen 1976.godine iz Zenice, ostvarilo kontakt sa pješakom M.T. rođen 1947.godine iz Viteza, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 151 prekršajni nalog, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 11 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 7 vozila. U Kreševu je privremeno oduzeto vozilo marke Golf 19 E, bez registarskih oznaka, čiji je vozač višestruki povratnik u vršenju prekršaja i ima dug neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 2.720 KM. Također, u Travniku je oduzeto vozilo Golf II čiji vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za navedeno vozilo.

 

 

 

 

 

URED KOMESARA