INFORMACIJA ZA JAVNOST 07.12.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

U toku protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1 teškoj krađi i 1 neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga.

Dana 06.12.2017. godine oko 13,25 sati u sklopu pojačanih aktivnosti koje provode pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a u oblasti zloupotrebe opojnih droga, u ulici Stanična, općina Travnik, kod maloljetnog lica iz Travnika, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. U nastavku intenzivnih aktivnosti po ovom događaju, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu usmene naredbe o pretresanju Općinskog suda Travnik, izvršili  pretres porodične kuće u kojoj stanuje maloljetno lice, gdje je tom prilikom pronađeno 29 alu-zamotuljaka, za koje se sumnja da se radi o opojnoj drogi – marihuani.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje na dokumentovanju i procesuiranju navedenog događaja.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA        

 

Dogodilo  se 8 saobraćajnih nesreća u kojima je nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 188 prekršajni naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 23 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 4 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena  4 vozila.

 

Policijski službenici PS Vitez su prilikom kontrole saobraćaja na regionalnom putu R-441, u mjestu Počulica, općina Vitez, zaustavili putničko motorno vozilo marke Opel Astra, registarskih oznaka T60J430 kojim je upravljao vozač F.K., rođen 1979.godine iz Viteza. Tom prilikom utvrđeno jeda je vozilo neregistrovano, da F.K. nema položen vozački ispit, a nakon provjere u bazi ROF-a došlo se do saznanja da je navedeno lice višestruki povratnik u vršenju prekršaja, te da ima iznos neplaćenih novčanih kazni od 17.072 KM.

Shodno važećim zakonskim propisima, predmetno vozilo je privremeno oduzeto, a protiv vozača slijede zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

                                                                           URED KOMESARA