INFORMACIJA ZA JAVNOST 30.11.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 3 teške krađe i 1 krađi.

 

Dana 29.11.2017.godine oko 03,00 sata u PS Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke „Passat“, registarskih oznaka M65-E-007, koje je bilo parkirano u ulici Donje Osoje u Travniku. Nakon što je izvršen uviđaj i preduzete druge istražne radnje, kao i pretraga terena, vozilo je pronađeno istog dana oko 08,00 sati u mjestu Bila, općina Vitez.

 

Preduzimaju se mjere i radnje na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 120 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentiran je ukupno 96 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno i 1 vozilo.

 

U Travniku su privremeno oduzeta dva vozila od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju prekršaja, a jedno vozilo je oduzeto u Novom Travniku.

 

 

Dana 29.11.2017. oko 02,25 sati u ulici Šehida policijska patrola je pokušala zaustaviti vozilo marke Golf II, vozač vozila se oglušio na znakove koje su mu davali policajci i nastavio kretanje. Patrola se uputila za navedenim vozilom, koje se zaustavilo na lokalnom putu u mjestu Pirota. Tom prilikom uhvaćeno je jedno lice kod kojeg je pronađena kapa „fantomka“ i radne rukavice.

 

Nakon kriminalističke obrade nad istim, utvrđeno je da se radi o J.J. rođen 1991.godine iz Travnika.

 

Izvršenom provjerom ustanovljeno je da je predmetno vozilo ukradeno 10.11.2017.godine na području Viteza te da su registarske oznake, koje su se nalazile na vozilu, ukradene 24.11.2017.godine na području Novog Travnika.

 

Lice J.J. je lišeno slobode a policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti koje se mogu dovesti u vezu s navedenim događajem. O svemu je upoznat i kantonalni tužilac.

 

 

 

 

URED KOMESARA