INFORMACIJA ZA JAVNOST 16.11.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 15.11.2017.godine oko 19,00 sati, vršeći opservaciju terena u naselju Bakovići, općina Fojnica istražitelji PS Fojnica primjetili su vozilo marke Škoda Fabia, crvene boje u kojoj se nalazila jedna osoba, dok se prema vozilu kretala druga muška osoba iz pravca naselja Bakovići. Policijski službenici su legitimisali navedena lica, gdje je utvrđeno da je vozilom upravljao R.B. rođen 1962.godine iz Sarajeva a da je suvozač H.B., rođen 1985.godine, što je naknadno utvrđeno, jer isti prvobitno pokazao krivotvorenu ispravu Republike Hrvatske. Tom prilikom je kod suvozača uočen francuski ključ, a u ruksaku koji je imao na leđima, pronađen je alat podesan za činjenje krivičnog djela provalne krađe.

 

Policijski službenici PS Fojnica su, također, došli do saznanja da su navedene osobe pokušale izvršiti krivično djelo teške krađe, gdje su podesnim predmetom za obijanje vrata pokušali nasilno otvoriti ulazna vrata porodične kuće u mjestu Bakovići, općina Fojnica.

 

Navedena lica su lišena slobode a protiv istih dalje slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

 

-                  Policijski službenici PS Novi Travnik naknadno su rasvjetlili krivično djelo krađe. Dana 28.10.2017.godine u PS Novi Travnik obratio se radnik firme Eurodom te prijavio da je iz kruga firme , od strane NN osobe, ukradena brusilica čija je vrijednost oko 350 KM.

 

Policijski službenici OKP PS Novi Travnik, operativnim radom prikupili su potrebna saznanja i materijalne dokaze, na osnovu kojih se došlo do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela E.S. rođen 1980.godine iz Novog Travnika.

 

Protiv imenovanog, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu, biće podnesen izvještaj.

 

-                  Policijski službenici PS Busovača su također rasvjetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno dana 07.11.2017.godine na štetu firme Elektroprijenos BiH. Izvršioci navedenih krivičnih djela su: I.B. rođen 1988.godine, N.K. rođen 1986.godine i A.B. rođen 1967.godine, svi iz Busovače.

 

Protiv navedenih lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo  se 8 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 165 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 10 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 1 vozač.

 

 

 

 

URED KOMESARA