UČEŠĆE RPZ POLICAJACA NA EDUKACIJAMA O SAOBRAĆAJNIM PROPISIMA / FOTO /

 

U proteklom periodu policijski službenici zaduženi za Rad policije u zajednici MUP-a SBK/KSB aktivno su učestvovali na nekoliko edukacija o saobraćajnim propisima koje su organizovane za najmlađe učenike osnovnih škola. Edukacije su prilagodjene njihovom uzrastu a osmišljene su tako da kroz interaktivno učešće i igru, najmlađi učesnici u saobraćaju što lakše i bolje usvoje pravila ponašanja u saobraćaju.

 

U okviru projekta koji uspješno, već četvrtu godinu zaredom, zajednički realiziraju MUP SBK/KSB Travnik i Centar za edukaciju mladih iz Travnika, za učenike 1. razreda osnovnih škola u Travniku je priređena predstava  interaktivnog karaktera „ Seka i braco na šarenoj zebri“, gdje su i djeca mogla učestvovati u razgovoru Brace i Seke i zajedno sa njima naučiti o pravilnom ponašanju pješaka u saobraćaju, sigurnom prelasku ulice na semaforu i pješačkom prelazu, kretanju pješaka duž pješačkih staza i trotoara, te sigurnom odlasku u školu i povratku kući.

 

Također, u saradnji sa autoklubom Mladost, u Novom Travniku realizovana je slična edukacija. Za učenike osnovnih škola sa ovog područja , održana je poligonska obuka, a najmlađi su se imali prilike okušati u ulozi vozača.

 

Nadamo se da će se ova uspješna saradnja sa navedenim organizacijama nastaviti i u narednom periodu, i da je još mnogo novih i podjednako uspješni projekata pred nama.

 

 

 

 

 

 

 

 

URED KOMESARA