OTKRIVEN NESAVJESNI VOZAČ IZ VITEZA

 

Nedavno je pažnju bosanskohercegovačke javnosti privukao video snimak koji je objavljen na nekim  internet portalima, a koji je snimljen dana 15.10.2017.godine oko 17,20 sati u mjestu Počulica, općina Vitez i na kojem se može vidjeti neodgovorno ponašanje vozača vozila marke Opel Kadet, koji je na krovu vozila prevozio dijete. Navedeni događaj je snimio drugi učesnik u saobraćaju, te je snimak proslijedio i na našu e-mail adresu.

 

Odmah po primitku e-maila, policijski službenici MUP-a SBK/KSB Travnik su pristupili poduzimanju zakonskih radnji u cilju otkrivanja i pronalaska spornog vozača i vozila. Izvršena je provjera registarskih oznaka te je utvrđeno da iste ne pripadaju predmetnom vozilu. Operativnim radom na terenu i nakon niza obavljenih informativnih razgovora došlo se do saznanja da je osoba koja je upravljala vozilom, F.K.rođen 1979.godine iz Viteza.

 

Sa navedenim licem je obavljen razgovor na okolnosti događaja a isti je tom prilikom priznao da je upravljao vozilom u vrijeme kada je prekršaj snimljen. Utvrđeno je, također, da je vozilo neregistrovano, da F.K. nema položen vozački ispit a nakon provjere u bazi ROF-a došlo se do saznanja da je isti višestruki povratnik u vršenju prekršaja te da ima iznos neplaćenih novčanih kazni od 15.315 KM .

 

Protiv navedenog lica poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Ovom prilikom zahvaljujemo savjesnom građaninu koji nas je upoznao o navedenom događaju. Također, apelujemo na ostale građane u slučaju da primjete slične situacije da nas obavijeste, kako bi smo zajedničkim snagama stvorili sigurnije okruženje za sve nas.

 

 

 

 

 

URED KOMESARA