INFORMACIJA ZA JAVNOST 10.11.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici policijske stanice Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe. Dana 30.10.2017.godine u PS Travnik, obratio se G.Y. turski državljanin te prijavio da je u sportskoj kladionici koja se nalazi u ulici Bosanska, općina Travnik, pod nepoznatim okolnostima, nestao njegov mobitel vrijednosti oko 2.500 KM.  

Nakon što su policijski službenici kriminalističke policije PS Travnik  poduzeli opsežne istražne mjere i radnje došlo se do saznanja da je navedeni mobitel ukraden od strane lica G.M. rođen 1997.godine iz Travnika.

Po dokumenovanju predmeta, protiv izvršioca krivičnog djela krađe, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo  se 9 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 157 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 96 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena i 3 vozila.

 

 

 

                                                                            URED KOMESARA