INFORMACIJA ZA JAVNOST 08.11.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici OKP PS Bugojno naknadno su rasvjetlili krivična djela „ Teške krađe“ i „ Prikrivanje krivičnog djela“ koja su izvršena dana 21./22.03.2017.godine na štetu firme „ IN novine“ d.o.o., poslovni objekt Bugojno koji se nalazi u ulici Sultan Ahmedova, općina Bugojno, te im je tom prilikom pričinjena šteta u iznosu od 5.729 KM. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su izvršioci krivičnog djela teške krađe: M.M. rođen 1991.godine i A.DŽ. rođen 1996.godine, obojica iz Travnika, a izvršilac krivičnog djela prikrivanja krivičnog djela je F.D.rođen 1962.godine iz Zenice.

 

Protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano  je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo  se 11 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede a 3 osobe su lakše povrijeđene.

 

Dana 07.11.2017.godine oko 17,25 sati na magistralnom putu u mjestu Vrelo, općina Travnik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali:

 

1. Vozilo marke Škoda, registarskih oznaka J62-A-004, kojim je upravljao S.H.rođen 1963.godine iz Travnika i

2. Vozilo marke Peugeot, registarskih oznaka, J62-A-149, kojim je upravljao S.P. rođen 1947.godine.

 

Tom prilikom vozač vozila Škode zadobio je teže tjelesne povrede, dok su vozaču vozila Peugeot konstatovane lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 143 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 4 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo.

 

 

 

URED KOMESARA