INFORMACIJA ZA JAVNOST 06.11.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 14 krivičnih djela, od kojih izdvajamo:

 

-                  Dana 03.11.2017.godine policijski službenici PS Travnik u ulici Bosanska, općina Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Peugeot , registarskih oznaka O83-J-741, kojim je upravljao A.Y.rođen 1990.godine državljanin Turske. Prilikom pregleda vozila pronađena je zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis.

 

Nakon kriminalističke obrade, Kantonalnom tužilaštvu, protiv istog biće podnesen izvještaj.

 

-                  Dana 03.11.2017.godine oko 05,45 sati u PS Jajce prijavljena je teška krađa motornog vozila marke Škoda Octavia, sive boje, registarskih oznaka M34-E-984, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće u mjestu Podmilačje, općina Jajce. Prema prijavi, vozilo je ukradeno tokom noći 02./03.11.2017.godine od strane nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu. Službenici OKP PU Jajce izvršili su uviđaj, policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila a raspisana je operativna potraga za vozilom. Nastavlja se sa preduzimanjem i drugih istražnih radnji na pronalasku vozila i otkrivanju izvršilaca.

 

-                  Dana 04.11.2017.godine policijski službenici PS Fojnica prilikom kontrole i pregleda vozila marke Golf II,registarskih oznaka J27-T-108, kojim je upravljao J.V.rođen 1988.godine, ispod sjedišta pronašli su staklenu teglu u kojoj se nalazila određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis.

 

Protiv lica J.V. slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano  je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo  se 25 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 342 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 337 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 26 vozača od kojih je 5 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

 

 

URED KOMESARA