INFORMACIJA ZA JAVNOST 03.11.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, od kojih izdvajamo:

 

-        U okviru kontinuiranih planskih aktivnosti koje provode pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik  u cilju sprečavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dana 02.11.2017.godine oko 18,00 sati u ulici Kraljice Mira, općina Kiseljak izvršen je  pregled i kontrola vozila marke BMW, registarskih oznaka E95-A-028, kojim je upravljao F.H. rođen 1986.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom, kod navedenog lica, pronađena je određena količina praškaste materije koja svojim izgledom i načinom pakovanja asocira na opojnu drogu speed. Također, ustanovljeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu te da je isto neregistrovano. Provjerom u bazi ZOOBS-a utvrđeno je da je vozač vozila višestruki povratnik u vršenju prekršaja i da ima duga neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 635 KM.

 

Protiv navedenog lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 10 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 137 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 112 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno i  9 vozila.

 

 

 

URED KOMESARA