INFORMACIJA ZA JAVNOST 30.10.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se 1 krađi, 1 teškoj krađi i 1 oštećenju tuđe stvari.

 

NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Kriminalistički istražitelji PS Fojnica rasvijetlili su krivično djelo „ Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“. Izvršilac navedenog krivičnog djela  A.Z. rođen 1983.godine iz Fojnice.

 

Protiv istoga, po kompletiranju predmeta, Kantonalnom tužilaštvu će biti podnesen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano  je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo  se 30 saobraćajnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile teže, a  6 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 27.10.2017.godine na magistralnom putu M5, u mjestu Paleška Ćuprija, općina Kiseljak dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo marke Golf, registarskih oznaka A03-E-892, ostvarilo kontakt s maloljetnom pješakinjom koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede. Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 348 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 208 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 29 vozača od kojih je 9 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 9 vozila od kojih su 2 vozila privremeno oduzeta od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju prekršaja a 1 vozilo je oduzeto od osobe koja je vršila prevoz drva za ogrijev bez potrebne dokumentacije.

 

 

 

URED KOMESARA