INFORMACIJA ZA JAVNOST 27.10.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o krađi i razbojništvu.

 

Dana 26.10.2017.godine oko 22,10 sati u PS Kiseljak zaprimljena je prijava da je od strane maskirane naoružane NN osobe izvršeno razbojništvo na benzinskoj pumpi „Ti-Oil“ u mjestu Han Ploča, općina Kiseljak te tom prilikom otuđio određeni iznos novca. Odmah po prijavi na lice mjesta su upućene sve raspoložive patrole a o svemu je upoznat i nadležni kantonalni tužilac koji rukovodi daljom istragom navedenog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo evidentiranih  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodile su se 3 saobraćajne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 128 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je 37 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 1 vozač.

 

 

OSTALO

 

Dana 26.10.2017.godine oko 08,45 sati u PS Jajce zaprimljena je prijava da je u jami Rudnika boksita Jajce došlo do nezgode na radu kojom prilikom je smrtno stradao  rudar R.F., rođen 1957.godine. Po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja su izašli policijski službenici PS Jajce koji su potvrdili navode prijave, a po ovlaštenju dežurnog tužioca, mjere i radnje na dokumentiranju prijavljenog slučaja i utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do nesreće poduzimaju policijski službenici OKP PU Jajce i službenici SKP MUP-a SBK.

 

 

 

 

 

 

 

URED KOMESARA