INFORMACIJA ZA JAVNOST 23.10.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 12 krivičnih djela.

 

Dana 21.10.2017.godine u PS Vitez prijavljeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe koja se nalazi u mjestu Nadioci, općina Vitez. Prema prijavi, razbojništvo su izvršile dvije nepoznate muške osobe koje su uz prijetnju vatrenim oružjem od radnika otuđile neuvrđen iznos novca kao i nepoznat broj dopuna za mobitele. Nakon toga izvršioci su se vozilom udaljili u pravcu Kaonika. O navedenom događaju su upoznate patrole na terenu kao i susjedne policijske stanice. Odmah se pristupilo blokadi užeg lica mjesta i obilasku terenu u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. O svemu je upoznat nadležni kantonalni tužilac.

 

Dana 21.10.2017.godine oko 06,50 sati u PS Travnik zaprimljena je prijava o krađi vozila marke VW Touareg, austrijskih registarskih oznaka, crne boje mjestu Mehurići, općina Travnik. Uviđaj su  obavili pripadnici OKP PU Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano  je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo  se 25 saobraćajnih nesreća u kojima je 6 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 358 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 208 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 35 vozača od kojih je 13 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 9 vozila od kojih su 2 vozila privremeno oduzeta od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju prekršaja a jedno vozilo je oduzeto od osobe koja je vršila prevoz drva za ogrijev bez potrebne dokumentacije.

 

 

 

URED KOMESARA