DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA

 

U vremenskom periodu od 10.10.2017.godine do 13.10.2017.godine na području Srednjobosanskog kantona uspješno je realizovana akcija pojačane kontrole saobraćaja „ Dani tehničke ispravnosti vozila “ sa posebnim akcentom na tehničku ispravnost vozila koja se bave organizovanim prevozom djece.

 

Tokom navedene akcije kontrolisano je ukupno 1030 motornih vozila od čega je na vanredni tehnički pregled upućeno 126 motornih vozila, od kojih je, prilikom kontrole kod 58 motornih vozila utvrđena tehnička neispravnost. Što se tiče vozila koja se bave prevozom putnika na vanredni tehnički pregled upućena su 43 autobusa, gdje je kod 13 autobusa utvrđena tehnička neispravnost. Uručeno je preko 200 prekršajnih naloga, a prosječna starost vozila koja su bila predmet kontrole je između 15 i 25 godina.

 

Predmetna akcija provodila se u saradnji sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, Stručnim službama za nadzor rada ovlaštenih stanica tehničkih pregleda vozila u F BiH i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda, koji su dali veliki doprinos, posebno u smislu omogućavanja neometanog obavljanja tehničkih pregleda.

 

U narednom periodu policijski službenici MUP-a SBK/KSB Travnik će nastaviti sa navedenim aktivnostima u cilju poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja u domenu tehničke ispravnosti vozila javnog prevoza, odnosno stvaranja sigurnijih uvjeta za putnike, a posebno djecu koja koriste javni prevoz tokom školovanja.   

 

 

                                                                              URED KOMESARA