INFORMACIJA ZA JAVNOST 18.10.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 17.10.2017. godine oko 15,45 sati u ul. M.Maka Dizdara, općina Kiseljak, istražitelji OKP PS Kiseljak su zaustavili vozilo marke ,,Golf 19E'', registarskih oznaka A25-M-430, kojim je upravljao E.K. /1988/, sa kojim je u vozilu bio E.Č. /1979/. Prilikom pregleda vozila, uočena je materija koja izgledom asocira na opojnu drogu. Lice E.Č. se suprostavio policijskim službenicima, protiveći se pregledu vozila. Navedena lica su privedena u PS Kiseljak a na parking prostoru PS Kiseljak izvršen je pretres vozila od strane OKP PU Kiseljak u saradnji sa kantonalnim tužilaštvom Travnik i Općinskim sudom Kiseljak. Tom prilikom u vozilu  je pronađena određena količina zeljaste i praškaste materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu speed i marihuanu. U toku su aktivnosti na kompletiranju predmeta koji će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.

 

Također, policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik pronašli su  kod lica M.F. rođen 1980.godine iz Travnika, određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda Travnik, a uz saglasnost dežurnog tužitelja KT Travnik, policijski službenici izvršili su pretres kuće u ulici Bojna, općina Travnik, koju koristi osumnjičeni. Tom prilikom je pronađena određena količina novca u apoenima, digitalna vaga, te dva mobilna telefona. Isti je lišen slobode i zadržan prostorijama za zadržavanje PS Travnik. O svemu je upoznat nadležni kantonalni tužilac, a protiv osumnjičenog slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Na području Srednjobosanskog kantona u protekla 24 sata mije bilo prijava narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 9 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Dana 17.10.2017.godine oko 17,35 sati u mjestu Has, općina Novi Travnik došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je vozilo marke Passat, registarskih oznaka T04-K-634, kojim je upravljao B.N. rođen 1977.godine ostvarilo kontakt sa maloljetnim licem I.L. rođen 2011.godine koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 139 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 120 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

 

 

 

 

URED KOMESARA