OTKRIVENA LICA KOJA SU OŠTETILA SPOMENIK U NOVOM TRAVNIKU

 

Dana 14.10.2017.godine oko 07,45 sati u PS Novi Travnik  zaprimljena je prijava o oštećenju spomenika svim žrtvama Domovinskog rata, koji se nalazi na platou ispred zgrade općine Novi Travnik, od strane NN lica ili više njih.  Odmah po prijavi na lice mjesta upućeni su istražitelji PS Novi Travnik, koji su nakon obavljenog uviđaja ustanovili da je tom prilikom otuđen mramorni križ dimenzija 70x40 cm.

 

Nakon što su poduzete opsežne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca, došlo se do saznanja da postoji osnov sumnje da su sljedeća lica izvršioci naprijed navedenog krivičnog djela, a radi se o:

 

M.B. rođen 1997.godine, S.L. rođen 1998.godine, H.G. rođen 1998.godine, S.A. rođen 1999.godine, B.R. rođen  1997.godine, M.P. rođen 1994.godine i M.S. rođen 2000.godine svi iz Novog Travnika.

 

Nakon provedene kriminalističke obrade nad navedenim licima, isti su u potpunosti priznali izvršenje navedenog krivičnog djela, a otuđeni mramorni križ je pronađen.

 

Protiv istih, po kompletiranju predmeta, Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

 

URED KOMESARA