INFORMACIJA ZA JAVNOST 16.10.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 12  krivičnih djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 17 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 27 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 4 osobe su zadobile teže a 4 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 15.10.2017.godine oko 23,30 sati u mjestu Polje Pločari, općina Fojnica dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo marke BMW, registarskih oznaka E95-T-150. Uslijed slijetanja vozila sa kolovoza, vozač navedenog vozila je smrtno stradao, dok je suvozač S.E.rođen 1988.godine zadobio teže tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 316 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 223 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 26 vozača, od kojih je 5 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Iz saobraćaja je isključeno i 6 vozila. Od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju prekršaja oduzeta su dva vozila. U Travniku je oduzeto vozilo marke Opel Astra, čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni 2.520 KM, a u Gornjem Vakufu oduzeto je vozilo Opel Kadet zbog duga neplaćenih kazni u iznosu od 1.130 KM.

 

 

                                                                                                                     

                                                                                                                  URED KOMESARA