INFORMACIJA ZA JAVNOST 11.10.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 2 posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i 1 nasilju u porodici.

 

Dana 10.10.2017.godine, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja  zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici SKP MUP-a SBK Travnik na lokalitetu Bašbunar, općina Travnik prilikom kontrole i pregleda osobe, S.Z. iz Travnika, kod istog su pronašli određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis.

 

Istoga dana, uz asistenciju policijskih službenika OKP PU Travnik, službenici SKP MUP-a SBK su u mjestu Lager – Han Bila kod lica V.L. iz mjesta Čukle, također, pronašli određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis.

 

O navedenim događajima je upoznat dežurni tužilac, a protiv navedenih lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 9 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 246 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 23 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena su 2 vozača a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno je i 21 vozilo.

 

 

URED KOMESARA