INFORMACIJA ZA JAVNOST 03.10.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1  krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu nasilja u porodici.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 11 saobraćajna nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Dana 02.10.2017.godine oko 23,50 sati u mjestu Vodovi, općina Novi Travnik došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo marke Audi, registarskih oznaka T45-K-368, kojim je upravljao  M.D.rođen 1990.godine iz Novog Travnika.  Naime, zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja vozila sa kolovoza uslijed čega je došlo do zapaljenja istog. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobio je vozač vozila, a zbog  sumnje da je vozilom upravljao pod uticajem alkohola, nad istim je izvršeno alkotestiranje pri čemu je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 1,67 promila.

 

 Protiv navedenog lica će biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 164 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 43 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, kao i 2 vozila, od kojih je jedno vozilo privremeno oduzeto od osobe koja je višestruki povratnik u vršenju najtežih saobraćajnih propisa i koja ima iznos od 9261 KM neplaćenih novčanih kazni.

 

                                                                              

                                                                                                                 URED KOMESARA