INFORMACIJA ZA JAVNOST 02.10.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10  krivičnih djela.

 

Dana 29.09.2017.godine oko 06,25 sati u PS Novi Travnik zaprimljena je prijava o krađi motornog vozila marke Škoda Octavia, registarskih oznaka K09-O-701,  sa parking prostora u ulici Ivana Meštrovića, općina Novi Travnik. Odmah po prijavi na lice mjesta upućena je patrola te su poduzete opsežne mjere i radnje u cilju pronalaska navedenog vozila. Uviđaj su obavili pripadnici OKP-a PU Travnik.

 

Dana 02.10.2017.godine oko 01,30 sati u ulici 1.Mart, općina Busovača, saobraćajna patrola PS Busovača i policijski službenici SKP MUP-a SBK su zaustavili i kontrolisali vozilo marke „ Polo“, registarskih oznaka E85-M-253. Prilikom kontrole kod suvozača, K.M. rođen 1981.godine iz Travnika, pronađena je određena količina materija koja asocira na opojnu drogu speed.

 

Navedeno lice je lišeno slobode te će protiv istog biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici OKP PU Travnik rasvjetlili su krivično djelo razbojništva koje je počinjeno dana 09.09.2017.godine nad radnicom sportske kladionice u mjestu Lager, općina Travnik. Nepoznata muška osoba, koja je bila maskirana, uz prijetnju pištoljem , od radnice je otela određenu količinu novca od dnevnog pazara.

 

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela E.S. rođen 1990.godine iz Travnika. Nad istim je izvršena kriminalistička obrada, a po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 21 saobraćajna nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 277 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 199 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 22 vozača, od kojih su  2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Iz saobraćaja je isključeno i 12 vozila, od kojih je jedno vozilo privremeno oduzeto od osobe koja je višestruki povratnik u vršenju najtežih saobraćajnih propisa i koja ima iznos od 1035 KM neplaćenih novčanih kazni.

 

                                                           

                                      

                                                                                                           

URED KOMESARA