INFORMACIJA ZA JAVNOST 28.09.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

U nastavku pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretres porodične kuće, okućnice i pratećih objekata u ulici Donje Osoje, općina Travnik, koji su vlasništvo S.Ć. Tom prilikom pronađena je određena količina opojne droge koja izgledom asocira na kanabis, sušeni listovi biljke, sjemenke indijske konoplje kao i  digitalna vaga, a u dvorištu porodične kuće pronađen je zasad od 66 stabljika indijske konoplje.

 

Također, u toku jučerašnjeg dana, pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB uz asistenciju policijskih službenika  PS Busovača, izvršili su kontrolu vozila marke Fiat, registraskih oznaka E25-A-362, kao i vozača A.K. iz Sarajeva. Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina opojne droge koja svojim izgledom i načinom pakovanja asocira na opojnu drogu speed.

 

Navedena lica su lišena slobode a nad istim će biti izvršena kriminalistička obrada, te će Kantonalnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo evidentiranih  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 127 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 33 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača  kao i 2 vozila.

 

 

 URED KOMESARA