INFORMACIJA ZA JAVNOST 27.09.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 2 neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i 3 krađe.

 

U nastavku kontinuiranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB postupajući po naredbi Općinskog suda Travnik, izvršili su pretrese na sljedećim lokacijama:

 

- porodične kuće i pratećih objekata, u mjestu Vlahovići, općina Travnik, vlasništvo A.S. Nakon izvršenog pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, kao i zasad 11 komada zeljastih biljki koji svojim izgledom i načinom uzgoja asociraju na kanabis.

 

- stana u ulici Derviša ef. Korkuta, općina Travnik, vlasništvo A.Č. gdje je pronađen zasad biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis. Kod istog je pronađena i određena količina zeljaste materije koju je zajedno sa licem E.Z. iz Travnika konzumirao.

 

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB rade na kompletiranju i dokumentovanju navedenih predmeta, a protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 2 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 142 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 38 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 1 vozač  kao i 1 vozilo.

 

 

 

 

 

 URED KOMESARA