INFORMACIJA ZA JAVNOST 25.09.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2  krivična djela, a radi se o 1 ugrožavanju sigurnosti i 1 oštećenje tuđe stvari.

 

NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Dana 22.09.2017.godine policijski službenici PS Jajce rasvijetlili su krivično djelo krađe koje je izvršeno dana 11.09.2017.godine na štetu D.T.rođen 1969.godine iz Jajca. Izvršilac navedenog krivičnog djela je A.R. rođen 1992.godine iz Donjeg Vakufa. Protiv istog, Kantonalnom tužilaštvu Travnik, biće podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 25 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba teže, a 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Dana 23.09.2017.godine oko 16,25 sati u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali:

 

1. Vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka M40-A-616, kojim je upravljao Z.K. rođen 1990.godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i

 

2.  Motocikl marke BMW, registarskih oznaka SK TT 433AL, kojim je upravljao S.M., državljanin Slovačke.

 

Tom prilikom teže tjelesne povrede zadobio je motociklista S.M. , koji je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 428 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 211 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 25 vozača, od kojih su  2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Iz saobraćaja je isključeno  i  6 motornih vozila, zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti, a 1 vozilo je privremeno oduzeto od osobe koja je višestruki povratnik u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja.

 

 

URED KOMESARA