INFORMACIJA ZA JAVNOST 20.09.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3  krivična djela, a radi se o 1 teškoj krađi,1 krađi i 1 posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Dana 19.09.2017.godine oko 22,25 sati pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik prilikom kontrole i pregleda lica A.K. iz Novog Travnika kod istog pronašli određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Nad navedenim licem je provedena kriminalistička obrada, a Kantonalnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća u kojima su 2 osobe smrtno stradale i  1 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

 

Dana 19.09.2017.godine oko 10,25 sati na magistralnom putu M-16 Jajce – Banja Luka, u mjestu Brana-Zdaljevac, općina Jajce dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali: vozilo marke Golf II, registarskih oznaka T64-K-521, kojim je upravljao N.N. rođen 1948. godine iz Brčkog i terensko vozilo Opel Frontera, registarskih oznaka RA EE 173, sa priključnim vozilom registarskih oznaka RA CY 483, kojim je upravljao H.K. rođen 1950.godine nastanjen u Njemačkoj. Tom prilikom na licu mjesta je smrtno stradala suvozačica u Golfu II, dok je vozač N.N. uslijed zadobijenih težih tjelesnih povreda podlegao u Kantonalnoj bolnici Travnik. Vozač vozila Opel Frontiera je zadobio lakše tjelesne povrede.

 

Uviđaj su obavili policijski službenici OKP PU Jajce, koji poduzimaju i druge zakonske mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode.

 

 

Iz saobraćaja je isključeno 5 vozača i 2 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 129 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarima evidentirano  ukupno 19 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

 

 

URED KOMESARA