INFORMACIJA ZA JAVNOST 11.09.2017.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5  krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 krađi i 1 krivičnom djelu razbojništva.

 

Dana 09.09.2107.godine oko 21,20 sati u PS Travnik prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice koja se nalazi u mestu Lager, općina Travnik. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila  nepoznata muška osoba, koja je bila maskirana i koja je uz prijetnju pištolja od radnice otela određenu količinu novca od dnevnog pazara. O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, koje su na tom području vršile pojačanu kontrolu osoba i vozila, te pretres terena, dok su službenici kriminalističke policije izvršili uviđaj i nastavljaju sa provođenjem drugih istražnih radnji na otkrivanju izvršilaca.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 3 slučaja učestvovanja u tuči, 3, slučaja naročito drskog ponašanja, 3 slučaja prosjačenja i 2 slučaja ostalih ptrekršaja. U prekršajima je učestvovalo 11 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 27 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba teže, a 3 osobe lakše povrijeđene.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 279 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 90 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 23 vozača, od kojih je čak 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja z bog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Najdrastičniji slučaj zabilježen je u Kiseljaku gdje je kod vozača izmjerena količina od 2,4 promila. Iz saobraćaja je isključeno  i  5 motornih vozila, zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti, a 1 vozilo je privremeno oduzeto od osobe koja je višestruki povratnik u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja i koja ima iznos od 3400 KM neplaćenih novčanih kazni.

 

       URED KOMESARA