INFORMACIJA ZA JAVNOST 30.08.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 2 krađe i 1 posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Dana 29.08.2017. godine oko 12,00 sati na autobuskoj stanici u Travniku, policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik, izvršili su pregled osobe A.L. rođen 1997.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina opojne droge kanabis. Nad istim je izvršena kriminalistička obrada, te će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

Dana 29.08.2017.godine oko 09,10 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava o krađi kombi vozila Volkswagen, registarskih oznaka HN PH 99 i motornog vozila BMW registarskih oznaka K41-O-322 u naselju Šumelje bb, općina Bugojno. Odmah po prijavi  na lice mjesta je upućena patrola. Oko 11,20 sati u ulici Vrbas naselje je pronađeno vozilo BMW dok se za vozilom kombi poduzimaju istražne mjere i radnje u cilju pronalaska istog.

 

Uviđaj su obavili inspektori kriminalističke policije PU Bugojno. O svemu navedenom upoznat je dežurni kantonalni tužilac.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 154 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 102 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su  isključena 3 vozača i 1 vozilo.

 

 

 

URED KOMESARA