INFORMACIJA ZA JAVNOST 29.08.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

Dana 29.08.2017. godine oko 01,05 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava da su NN osobe oko 01,00 sati, sa gradilišta u ulici Vrbas naselje, općina Bugojno, ukrale radnu mašinu utovarivač, vlasništvo preduzeća BEN.MO.COMPANY iz Bugojna. Nakon zaprimljene prijave, policijske patrole PS Bugojno pristupile su blokadi užeg gradskog područja te pretragi terena sa ciljem lociranja, otkrivanja i hvatanja izvršioca. Oko 01,25 sati na dionici magistralnog puta Bugojno – Donji Vakuf, u mjestu Čaušlije, općina Bugojno zaustavile opisani radni stroj kojim je upravljao A.T. rođen 1977.godine iz Bugojna.

 

Imenovani je lišen slobode i nad njim je provedena kriminalistička obrada te je tom prilikom priznao izvršenje krivičnog djela. Protiv imenovanog nadležnom tužilaštvu će biti podnesen izvještaj. Uviđaj su obavili službenici kriminalističke policije PU Bugojno koji poduzimaju i druge zakonom propisane mjere i radnje na kompletiranju navedenog predmeta.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 28.08.2017.godine oko 20,20 sati u ulici Voznik, općina Bugojno dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali: A.P. rođena 1979.godine iz Bugojna koja je upravljala motornim vozilom marke Golf III, registarskih oznaka E69-A-271 i S.F. rođen 1993.godine iz Bugojna koji je upravljao mopedom koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Lakše tjelesne povrede zadobio suvozač na mopedu a radi se o  A.C. rođen 1988.godine iz Bugojna.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 67 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 96 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su  isključena 2 vozača i 1 vozilo.

 

 

 

URED KOMESARA