INFORMACIJA ZA JAVNOST 25.08.2017. GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela, od kojih izdvajamo:

Dana 24.08.2017.godine na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik inspektori sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ u poslijepodnevnim satima izvršili su pretres kuće u Travniku koju koristi D.S. rođen 1980. godine. Tom prilikom pronađene su dvije stabljike zeljaste biljke kao i određena količina osušenih listova koji asociraju na indijsku konoplju, kao i tri PVC paketića koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, a o svemu je obaviješten nadležni kantonalni tužilac.

Dana 24.08.2017.godine oko 06,35 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava o krađi motornog vozila marke Golf III, registarskih oznaka A95 J 827, koje se nalazilo na parking prostoru u ulici Vrbas Naselje, općina Bugojno. Odmah po prijavi na lice mjesta je upućena patrola te su poduzete istražne mjere i radnje u cilju pronalaska navedenog vozila. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Bugojno.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, te podneseno 23 prekršajne prijave i 4 prekršajna naloga.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Dana 24.08.2017.godine službenici PS Travnik zaustavili su i kontrolisali vozilo marke Golf, registarskih oznaka O58 A 899, kojim je upravljao Š.B. iz Travnika. Izvršenom  provjerom u bazi ROF-a policijski službenici su utvrdili da je imenovani  višestruki povratnik u činjenju prekršaja te da ima duga neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1.140,00 KM. Predmetno vozilo je privremeno oduzeto a protiv imenovanog su poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

 

Dana 25.08.2017.godine službenici PS Travnik zaustavili su i kontrolisali vozilo marke Golf, registarskih oznaka O76 M 712, kojim je upravljao S.H. iz Tuzle. Izvršenom  provjerom u bazi ROF-a policijski službenici su utvrdili da je imenovani  višestruki povratnik u činjenju prekršaja te da ima duga neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 990,00 KM. Predmetno vozilo je privremeno oduzeto a protiv imenovanog su poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 82 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 103 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je  isključeno 2 vozača i 3 vozila.

 

 

 

 

       URED KOMESARA